Kačky sme mali na záhrade asi 6-7 rokov a za ten čas už ani nepočítam koľko som zjedol od nich vajec. Varené na tvrdo, či ako praženicu alebo omeletu. No potreboval som ísť o level vyššie a tak som sa rozhodol, že vyskúšam Emu vajce a následne pštrosie. Dostal som aj pštrosie, ale to som musel posunúť ďalej, lebo som v tom období skončil v nemocnici, ale vrátim sa k tomu.
Praženica z Emu vajca
Recept je jednoduchý, však praženicu zvládne každý. Hlavným bodom bolo, ale vyfúknuť Emu vajce a zachovať si škrupinu v celku. V tomto prípade zabudnite na naťuknutie špičkou nožíka. Chce to pilník a vŕtačku. Takto vyrobíte dierku hore i dole a potom to príde … fúknete do jednej z dierok a nič. Totálne fúkate, hlava vám ide puknúť a z vajíčka vytečie malí soplík bielka. Takže zväčšíte dierky a fúkate o dušu. Po viacerých minútach kedy vám už pukajú žilky na hlave máte konečne obsah v hrnci. Po pravde pozeráte sa na objem minimálne 8 a maximálne 12 slepačích vajec … ale nevzdal som to. Viac sa dozviete z fotografii. Na záver by som iba podotkol, že 1/6 zjedol tatko a zvyšok ja. Jedol som to asi pol hodinu, ale dal som to.



Praženica z kačacích vajec
Ako som spomínal v úvode kačky sme mali a o vajca nebola núdza. Ak sa rozhodnete jesť kačacie vajcia mali by ste vedieť, že sú zdravšie, väčšie, ale viacej „smrdia“ ako slepačie. Majú svojskú chuť a vôňu, niečo ako keď jete divinu.

