Home / Kuchyňa / Veľkonočná hrudka

Veľkonočná hrudka

Tento recept na mňa vyskočil niekde na Internete. Asi ešte keď som mal facebook. Bolo to počas obdobia kedy som skúšal Emu vajcia a jeho objem mi prišiel vhodný na tento recept

Na vytvorenie tejto hrudky (vlastne je to ako syr z vajec) potrebujete:
1ks Emu vajce (10 slepačích vajec)
1 liter mlieka plnotučného
1 kávova lyžička soli a len jej polka čierneho korenia (ja som korenie nedal, lebo mi krúti črevá)

Vajce vyfúkneme a vylejeme do hrnca s mliekom,  riadne rozmiešame. Pridáme soľ a za stáleho miešania varíme, kým sa hmota nezrazí, nezhrudkovatie. Asi tak 20-30 minút.

Potom to precedíte cez gázu/utierku a necháte odkvapkať kým neodtečie čo môže. Ak to už nekvapká strčíte to do chladničky a po asi hodke to už môžete krájať a papať. Chutí to divne, nič podobné som predtým nejedol (ako keby to nemalo chuť). Teda možno to šlo trocha okolo ovčieho syra, ale to sa mi možno iba časom zdá, Bolo pred 4 rokmi a teraz ten článok iba prepisujem. Keď tak nad tým uvažujem, ktovie čo by sa stalo ak by tam človek nasekal nadrobno pokrájaný medvedí cesnak alebo pažítku a pridal viac soli. Možno by to už bolo o inom.

Označené: